GYIK

Shadow
Slider

Gyakori ismételt kérdések

Hogyan tudok jelentkezni a táborba?
A „Jelentkezés” fül alatt található űrlap kitöltésével és az előleg átutalásával.

Hogyan lehet lemondani/módosítani a táborra való jelentkezést?
A tábort lemondani e-mailben lehet. Amennyiben ez megtörténik a turnus kezdete előtt több mint két héttel, az előleg 50%-át visszatérítjük. Ha a lemondás később történik, az előleg teljes összege a szervezőt illeti meg.

Meddig lehet jelentkezni a turnusokra?
A turnusokra a “jelentkezés” fül alatt megadott határidőig jelentkezhetsz, ezzel biztosítod a helyet az adott turnusban. Amennyiben marad még szabad hely a turnusokban, akkor a turnus kezdete előtt egy héttel jár le a jelentkezés ideje.

Hogyan tudom kifizetni a tábor díját?
Az előleget a jelentkezési határidőig utalással, a 11600006-00000000-81444401 számú Erste Banknál vezetett számlára kell megfizetni. Számla tulajdonos: Szabó Zita e.v. A fennmaradó részt pedig személyesen a tábor kezdetekor készpénzben, vagy szintén utalással lehet kifizetni.

Honnan tudhatom, hogy a tábor díjaként átutalt pénz megérkezett-e?
Minden beérkező utalásról visszaigazoló e-mailt küldünk, ennek azonban 2-3 munkanap az átfutási ideje.

Hol található a tábor?
A tábornak nincs konkrét helyszíne. Egy nap folyamán a gyülekezési ponttól indulva bejárjuk a város több nevezetességét, egy turistacsoporthoz hasonlóan.

Hol van a gyülekező reggelente?
A Budapestről érkezőkkel a tábor kezdete előtt megjelölt helyszínen, Szigetszentmiklósról indulókkal pedig a Faház Sörkert udvarán (Szigetszentmiklós, Gyári út 12.) találkozunk reggelente.

Kell-e orvosi igazolás?
Nem szükséges, elegendő a szülő által aláírt egészségügyi nyilatkozat, amit megtalálsz a „jelentkezés” fülnél.

Mi az egészségügyi nyilatkozat leadási határideje?
A tábor első napja.

Mit hozzon magával a gyermek a táborba?
Egy strapabíró, kényelmes cipőt, ami a játszóterezést is kibírja. Váltópólót, ha izzadékony a gyerek. Esőkabátot esernyő helyett. Vizet egy palackban, amit tölteni tudunk. Pénzt 2 gombóc fagyira. Szájat és orrot eltakaró maszkot.

Mit ne?
Nagy értékű elektronikai eszközt.

Milyen ruhában menjen a táborba?
A nap nagy részében kültéren leszünk, így az időjárásnak megfelelő kényelmes öltözet javasolt. A legtöbb múzeum viszont nyáron klimatizált így, ha a gyerkőc fázósabb szükség lehet egy vékonyabb pulóverre.

Probléma-e, ha 9 évesnél fiatalabb a gyermekem?
Ha még nem 9 éves a gyerkőc, de önálló, talpraesett, érdeklődő, bátran velünk tarthat.

Probléma-e, ha 16 évesnél idősebb a gyermekem?
Ha elmúlt 16, de szeretné történelmi ismereteit bővíteni és Budapestet jobban megismerni, szívesen látjuk.

Mi történik, ha napközben megbetegszik, rosszul lesz a gyerek?
Azonnal értesítjük a szülőt. A táborvezetőnél minimális egészségügyi ellátásra szolgáló kellékek mindig vannak. Folyamatos kapcsolatunk van egy készenlétben álló orvossal. Csapatunk egyik tagja orvostanhallgató, aki szakszerű beavatkozást kezd minden esetben.

Szükséges-e ételt, tízórait/uzsonnát csomagolni?
A tapasztalatok szerint egy bőséges reggeli otthon, a nap közben elfogyasztott ebéd és a délutáni fagyizás egy átlagos étvágyú gyermeknek elegendő szokott lenni. Ha tudod, hogy gyermeked nagyobb étvágyú, érdemes neki csomagolni valamennyi tízórait vagy uzsonnát.

Eső esetén hogyan változik a program?
Eső esetén a programot úgy alakítjuk, hogy lehetőleg az esős órák alatt a csapat zárt helyen legyen. Szerencsére Budapestnek sok érdekessége található fedett helyen.

Mi a teendő, ha reggel késünk a találkozóról?
Ilyen esetben mindig keresd telefonon a táborvezetőt. Valószínűleg az első állomáson tud a gyermek csatlakozni a csapathoz.

Meddig lehet a gyermekért menni délután?
A reggeli találkozóhelyre minden nap várhatóan 16 órakor érünk vissza. Kérjük a szülőket, hogy 16:30-ig jöjjenek a gyermekekért. A tábort szervező csapatnak is ki kell magát pihennie másnapra.

Mi a teendő, ha valamilyen különleges oknál fogva csak később tud csatlakozni a gyermek, vagy hamarabb el szeretném hozni?
Ilyen esetben mindig keresd telefonon a táborvezetőt. Természetesen rugalmasak vagyunk. A tábor minden perce élmény a gyerek számára. Lehetőség szerint ne foszd meg az élményektől a gyermekedet, csak nyomós ok miatt maradjon ki a programokból.