MIRŐL IS SZÓL?

Shadow
Slider

Miről is szól a „Kaland a múltban” tábor?

A szabadság vagy a szabadidő értékes, élménnyel teli kitöltése felnőttnek, gyereknek egyaránt fontos.
A sok sport, kaland és angol nyelvű tábor mellett egy hiánypótló tábort ajánlok, ahol olyan izgalmas dolgokat ismerhet meg a gyermeked, amit egész eddig nem tett meg. Később nagy haszna lesz ebből töri órán (is).
A táboromat úgy képzeld el, mintha egész héten egy kis turistacsoportot kalauzolnék Budapesten.
Kihasználva a főváros nívós múzeumait, minden nap más-más múzeumba látogatunk el – nem szokványos múzeum nézegetésre. Több száz éves tárgyak között fesztelenül sétálgatva, nézelődve, kérdezősködve kerülhet közel a múlt rejtelmeihez szakemberek segítségével. Pl.: Volt már a kezében mamut fog? Fogott-e már magához Mátyás korabeli pajzsot? Volt-e már a kezében törökkori szablya? És I. világháborús puska? A „Kaland a múltban” táborban ilyen és ehhez hasonló élményekben lesz része.
Történelmi korokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokon vehet részt.
A táborlakókkal együtt térképen áttekintjük és jártasságot szerezünk Budapest tömegközlekedésében (HÉV, villamos, troli, vízibusz), amit néhány év múlva egyedül kell használnia.
Megismerhet néhány gyönyörű budapesti közparkot, közteret, ahol használhatja a játékokat, sporteszközöket. Itt a gyerekek csapattá érnek. Mind e közben mesélek Budapest történetéről, a régen itt élt emberekről. Furcsa szokásokról, melyek ma szinte elképzelhetetlenek.
Minden nap étteremben ebédelünk, ahol pincérek szolgának ki.
Szóval, ha szeretnél gyermekednek egy különleges nyári élményt és közben különleges ismeretet….várom a „Kaland a múltban” táborba!